Month: February 2018

QYTETARËT KËRKOJNË EMRIN DARDANIA

Ndërsa Kuvendi shtyu për javën tjetër ratifikimin e demarkacionit, qytetarët në Facebook kanë nisë të votojnë për emrin e vendit: Dardaní apo Kosovë? Nuk është fjala për një referendum, por për një sondazh vullnetar që e ka postuar në rrjetin shoqëror një jurist nga Prishtina. Getoar Mjeku thotë se “[e]mri […]

Perëndimi dështoi me Kosovën

Perëndimi shpenzoi 25 herë më shumë para në Kosovë sesa në Afganistanin e pasluftës. Por, kur vendi dhe shumica shqiptare e saj kremtuan 10 vjetorin e Pavarësisë të shtunën e kaluar, u pa qartë se përpjekjet për ta kthyer Kosovën në një shtet multietnik kanë dështuar.Gazeta javore britanike, The Spectator […]