‘Deklaratën e Pavarësisë e hartuanamerikanët dhe anglezët’

Në një intervistë për emisionin “Interaktiv” të KTV-së në kuadër të dhjetëvjetorit të Pavarësisë së Kosovës, Jakup Krasniqi ka treguar se tekstin e Deklaratës së Pavarësisë e kishin hartuar ekspertët amerikanë dhe anglezë.

Krasniqi, i cili ishte zëdhënës i UÇK-së, kryetar i Kuvendit të Kosovës dhe ministër, në këtë intervistë ka treguar etapat e luftës për çlirim dhe pavarësi të Kosovës.

Në këtë kontest ai ka përmendur edhe historikun e UÇK-së, duke filluar që nga Beteja e Jasharajve e tutje. Ai gjithashtu ka përmendur edhe përpjekjet diplomatike ndërkombëtare e vendore për krijimin e shtetit të Kosovës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *