Kurz: Austria e ka pranuar Kosovën dhe ai qëndrim nuk do të ndryshojë

Kancelari austriak Sebastian Kurtz ka thënë sot se Austria e ka pranuar pavarësinë e Kosovës dhe ai qëndrim nuk do të ndryshojë.Ai para mbedhjes së Qeverisë ka thënë se Austria është mik i Kosovës dhe mbështet Ballkanin Perëndimor e po ashtu normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë.

Deklarata e Kurtz vjen pasi që zëvendësi i tij Heinz-Christian Strachea deklaruar për mediat serbe Se Kosova është pjesë e Serbisë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *